Karolínka – TCS (CZ)

Jmenuji se Simona, s manželem bydlíme v panelovém domě v Bílině u Teplic a v roce 2006 se nám narodila dcerka Karolínka. Bohužel také s TCS.

 Těhotenství probíhalo úplně normálně a všechna vyšetření byla v pořádku, takže nebyly žádné obavy. V našich rodinách se žádné vrozené vady, ani deformace nevyskytují. Takže, také z ničeho nic…

 O tomto syndromu jsme se dozvěděli až po narození naší dcerky. Prvotní šok rychle pominul, když se na nás Karolínka v porodnici poprvé usmála. Řekli jsme si, že to musíme zvládnout, je to náš andílek a uděláme pro ní maximum.

 Díky panu Dr. Myškovi z Prahy Motol má Karolínka od května 2008 BAHA sluchadlo.

 Naše obavy, že bude mít Karolínka problémy s mluvou, se úplně rozplynula 6.8 2007. To mi poprvé řekla mama. Ani nemůžu popsat, co jsem v ten moment cítila. Úplně jsem se štěstím sesypala a doobléci jí musel manžel. Byly jsme neskutečně šťastní. Teď umí spoustu básniček, je to naše šikula. Je hrozně vnímaná a šikovná. Chodíme na logopedii k Dr. Prokšové do Ústí a jsme pokaždé chváleni, což nám dělá velkou radost. Od září by měla nastoupit do jesliček, tak snad to budeme zvládat.

 Zatím Karolínka nepodstoupila žádné operace a ani nám nikdo neřekl, jestli je to v jejím případě nutné. Ale samozřejmě když si bude chtít nechat upravit ouška, tak jí v tom nebudeme bránit.

 Určitě jí budeme chtít pořídit sourozence (samozřejmě po poradě s lékaři), tak nám držte palečky.

 Karolínka je miláček celé naší velké rodiny, všechny si podmanila svým kouzlem a okolí jí bere jako normální zdravou holčičku. S negativním přístupem jsme se ještě nesetkali.

 Pravidelně se navštěvujeme s mými kamarádkami, které mají také děti ve stejné věkové hranici, jako je Karolínka.

Ke Karolínce nám přibyl další člen rodiny, a to Danielka (2010). je zdravá a má se čile k světu…

S pozdravem Simča, Ota, Karolínka a Danielka