Vzpomínka na natáčení reportáže o nás :)

Letos je tomu již 5 let, co mi v mailu přistál „Pozdrav zo slovenskej TV Markíza“ od redaktorky Michaely. Stačil mi přečíst název zprávy a tušila jsem, že se bude jednat o mé původní webové stránky. A taky že jo . Od redaktorky pořadu Reflex Michaely jsem dostala nabídku natočit krátkou reportáž o mé webové stránce a o mém postižení. Už dříve mne napadlo, že by nebylo špatné natočit o tomhle syndromu nějaký dokument nebo napsat článek do novin, ale pořád jsem nenacházela odvahu, proto jsem nyní nezaváhala a šla do toho téměř po hlavě Po pár vyměněných e-mailech, kde jsme si s Michaelou potykaly, jsme domluvily termín natáčení, a to u mne na priváte v Brně, kam by měly dorazit i holky Peťa se Zuzkou.

6.3.2010 – natáčení reportáže
Nastal den D. Předpokládaný příjezd redaktorky Michaely a sympatického kameramana byl stanoven na půl 1. Po definitivním úklidu a přípravy malého občerstvení přijela první Peťa, hned po ní dorazila i Zuzka. Ani jsme se nestačili zapovídat a už tu byla hlavní posádka…

Nejdřív jsme začali točit samotné rozhovory. Já jako hlavní aktér  jsem to musela podstoupit jako první. Ale šlo to hladce. Po mně si vyzkoušely i holky, jaké to je být před kamerou. Vše bylo přirozené a nenucené, takže jsme nebyly ani tak nervózní. Po natočení rozhovorů se dělaly dotáčky (dokrůtky) z běžného života jako procházka, čekání na zastávce, vaření kávy, apod.

Po dvou příjemně strávených hodinách jsme se rozloučili a slíbili si, že se určitě někdy „stretneme“ bez kamery .

Reportáž byla odvysílána v pořadu Reflex o měsíc později, 17.3.2010