Beseda v Tamtam v Pardubicích – Život nejen se sluchadly

Před prázdninami mi přišla zajímavá pozvánka z  Centra pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. z Pardubic, zda bych nechtěla vést besedu o našem syndromu a zkušenostech se sluchadly.  Podobnou besedu jsem už plánovala pár měsíců, vlastně i let a teď přišla konečně ta vhodná příležitost. A abych nebyla sama, pozvala jsem si moji kamarádku Zuzku N.
Besedu jsme nazvaly „ŽIVOT NEJEN SE SLUCHADLY“. K tomu jsme si připravily názornou prezentaci, kde byly hlavně naše fotky od dětství po dospělost, pár informací a fotek o TCS a GS a nakonec i fotky vývoje sluchadel od kapesního po nejnovější možnosti sluchadel přes kostní vedení. 
Besedy se zúčastnilo několik maminek, které měli děti se sluchovým postižením (KI, BAHA), jeden neslyšící pár se zdravými dětmi a maminka se synkem s  TCS. Své bohaté praktické zkušenosti s životem s TCS nám mohla říct i paní Hanka H. z Hradce Králové, která nás poctila svou návštěvou.
Celá beseda byla tlumočena do znakového jazyka. Zuzka N. má také základy znakového jazyka, takže jsme si občas rozuměli všichni i beze slov :).
Na začátku jsme se zmínily krátce o našem webu a syndromech Treacher Collins a Goldenhar. Poté jsme přistoupily k vlastním našim životním příběhům. Největší zájem byl o řešení sluchu sluchadly (dříve a dnes) a o možnostech silikonových epitéz. Pro většinu návštěvníků to bylo sci-fi 🙂
Příjemné povídání jsme ukončili po více jak 2 hodinách. Těšil nás zájem ze stran maminek a tatínka, neboť o dotazy nouze rozhodně nebyla.  Děkujeme za pozvání a za strávený čas v milé společnosti.